dimecres, 8 de desembre de 2010

HTML5: Futur immediat?

S'està parlant molt de la nova versió de l’HTML. Segurament la més revolucionaria de les últimes. L’HTML5.

Com sempre, algunes etiquetes queden desfasades i en venen altres de noves i en concordança amb les noves necessitats.


Novetats del nou HTML5 segons la Wikipedia:

HTML 5 estableix una sèrie de nous elements i atributs que reflecteixen l'ús típic dels llocs web moderns. Alguns d'ells són tècnicament similars a les etiquetes <div> i <span>, però tenen un significat semàntic, com ara <nav> (bloc de navegació del lloc web) i <footer>. Altres elements proporcionen noves funcionalitats a través d'una interfície estandarditzada, com els elements <audio> i <video>. També presenta millores en l'element <canvas>.
Alguns elements de HTML 4.01 han quedat obsolets, incloent elements purament de presentació, com <font> i <center>, ja que els efectes són manejats pel CSS. També es dóna èmfasi en la importància de l'scripting DOM per al comportament de la web.

L’HTML5 és molt més que això. Se’n parla com si fos uns substitut del Flash. És una polèmica emergent sobretot des de l’anunci d’Apple de no permetre Flash en els seus productes IPhone i IPod. Comenten els d’Apple que les aplicacions programades en Flash consumeixen massa bateria.

Bé, sigui com sigui, les esperances en l’HTML5 son totals. Fins i tot des d’Adobe (propietari de Flash), els quals ja han anunciat (i està en fase beta) el nou Adobe Edge, el qual generarà codi HTML, Javascript i CSS que, diuen, s’acostarà a les aplicacions Flash.

L’HTML5, a part de permetre classificar més adequadament el contingut, també permetrà una millor interacció entre el javascript, l’HTML i el CSS. Això últim caldrà que els webmasters dedicats al disseny web ho tinguin seriosament en compte. I parlo en futur perquè l’HTML5 encara li queda recorregut per a que s’estabilitzi i es converteixi en l’estàndard general. Per començar, molts navegadors encara no el tenen aplicat o ben aplicat.

Pep Aguilà Usart
Aulapars.com - Disseny web Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada