dimecres, 24 d’octubre del 2012

No deixis escapar Instagram! Be an Iger!


Instagram s’ha convertit ja en una paraula habitual, fàcilment reconeguda, que forma part del dia a dia, no només de persones, sinó també de milers de negocis que han decidit utilitzar aquesta eina com una poderosa estratègia de marketing.

Després que Facebook decidís comprar Instagram i de que aquesta aplicació és llancés per Android, els usuaris que en fan ús ha arribat als 100 milions de persones, segons el creador de Facebook, Mark Zureberck. 

L’èxit d’aquesta eina és evident. És fácil i ràpid d’utilitzar, et dóna l’oportunitat d’humanitzar el teu negoci, crear un vincle emocional, arribar d’una manera alternativa als teus clients i, sobre tot, fer-los partíceps de les  teves campanyes. És una forma d’apropar-se a les persones virtualment.

Per això, deixar escapar els beneficis d’aquesta xarxa social seria un error. Don’t let it go! Grans marques com Starbucks, Coca-Cola, Nike, Levi’s, Vueling o Audi estan triomfant entre els usuaris d’Instagram, que ja han estat batejats com a Igers.


1)     Humanitza el teu negoci. Demostra que darrera de la teva marca hi ha persones, exactament igual que la mateixa que en aquell instant està mirant la pantalla del mòbil. Moltes marques estan idealitzades pels seus seguidors. En el moment en què mostres què hi ha darrera d’aquesta,  com es treballa en el seu dia a dia, a les oficines, a l’hora de fer el café, passejant, anant a la feina, plasmant el procés en què s’esta creant el producte final que més endavant ofereixen als establiments… Hi ha milers de coses que els teus clients no veuen i que, ara, els hi pots ensenyar. Faràs que el teu negoci sigui més humà i, conseqüentment simpatitzaràs amb els teus seguidors.

2)      Crea vincles emocionals. Fes que els teus seguidors se sentin identificats amb la teva marca, el teu producte o el teu servei. La famosa joieria nord americana, Tiffany & Co, ho ha sapigut fer a la perfecció. Ha cridat als seus seguidors a participar en el hashtag #truelovepictures, que consisteix en publicar fotos que reflexin moments romàntics en parella. La iniciativa ha estat un èxit. Les imatges que els hi arriben d’Instagram les han reunit en una pàgina web especial com una galeria d’imatges. De la idea més simple, poden sortir els resultats més inesperats.3)      Fes-los partíceps. Atrau l’atenció dels teus clients fent-los partíceps d’un joc. Starbucks, per exemple, ha creat una campanya on demana als seus seguidors que facin públiques les seves experiències a les cafeteries de la marca, aconseguint així que aquests es sentin els protagonistes. Imatges de tot el món han arribat al Instagram d’aquesta famosa cadena de cafeteries, reforçant la seva imatge de marca i l’experiència de compra dels seus clients.


4)      Monitoritza els resultats. Comprova que la teva estratègia dona els fruits que esperaves. Existeixen eines que proporcionen informació sobre el rendiment de les teves accions a Instagram. Comptabilitza la teva popularitat, l’hora en que és més efectiu publicar imatges, els hashtags més utilitzats, quines són les fotografies que més han agradat, les més comentades, etc. Statigram n’és un exemple. 

No ho dubtis. És una eina fàcil d’utilitzar i de potenciar, i el seu èxit és més que evident. Si vols més consells sobre l’ús d’aquesta aplicació segueix les 9 indicacions que descriuren en aquest bloc.

Converteix-te en un Iger!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada